BREAKING NEWS
Proglas

2.27.2014

Rusija u borbi protiv islama ne zaostaje za Amerikom



Vojni emir Kavkaskog Emirata Magas (Ali Tazijev) osuđen je na doživotni zatvor. Odluka “suda” je pročitana 15. oktobra na Kurban bajram, izvjestio je KavkazCenter.

Takozvani “Okružni vojni sud Sjevernog Kavkaza” u rusko-okupiranom gradu Rostovu na Donu proglasio je emira Magasa krivim za nekoliko aktivnosti povezanim sa terorizmom.

Nevjernici su optužili emira da je on, u svojoj državi, Kavkaskom Emiratu (KE) sudjelovao u džihadu, razvijao, planirao i nadgledao vojne i diverzantske operacije, financirao trening i izabirao mudžahide za borbu protiv ruskih okupatora i njihovih marioneta.

Vojni emir Kavkaskog Emirata 9. juna 2010. je uhvaćen u zapadnoj Ingušetiji, u takozvanoj Sjevernoj Osetiji. Godine 2011, ruski agresori su raznijeli dvije kuće čije su vlasnice bile sestre od emira Magasa.

Ovo je samo jedan od mnogih i nebrojenih zločina koje su počinili ruski četnici (FSB) nad muslimanima Kavkaza u cilju borbe protiv islama i Kavkaskog Emirata.

Kavkaski Emirat je proglasio sadašnji emir KE-a Dokka Umarov, koji je do tada bio predsjednik Ičkerije, 31. oktobra 2007. ukidajući čečensku republiku Ičkeriju i samo predsjedništvo.

Rusija je danas jedan od ključnih boraca protiv islama i šerijata. Osim njihove aktivne borbe i terorisanja muslimana Kavkaskog Emirata, Rusija danas aktivno sudjeluje u naoružavanju Asadovog režima. Piloti Asadovog režima svakodnevno bombarduju sirijske gradove avionima ruske proizvodnje.

Ruski avioni tipa MiG i tenkovi t-72 su najzaslužniji za rušenje sirijskih gradova poput Homsa, Kusejra, Halepa i drugih, kao i za hiljade ubijenih i osakaćenih i raskomadanih sirijskih žena, djece i staraca. Osim ruskih aviona, Asadov režim sedmično dobija stotine tona lahkog naoružanja kao i balističke projektile tipa SKAD velike razorne snage.

Danas ćete čuti prorežimske papagaje kako često govore komentarišući stanje u Siriji, da je za svo zlo u ovom ratu kriva Amerika. Poznavajući stanje, mi kažemo da je Amerika učinila i da čini mnogo zla prema muslimanima u svijetu ali da još “nije dobila” priliku u Siriji, ali da je njenu ulogu vjerodostojno preuzela Rusija.

Osim ruskog teškog i lahkog naoružanja, izvori govore da u Siriji u ubijanju muslimana sudjeluju ruski specijalci od snajperista, oficira do vojno-obavještajnih agenata. Zadnji izvještaj pokazuje da je nedavno pristiglo 300 ruskih specijalaca na već postojeći broj.

Međutim, tome nije kraj. Arapska Al-Arabiya jučer donosi vijest da je visoki irački dužnosnik rekao u četvrtak da je Bagdad (tj. šiitski režim u Bagdadu) počeo primati oružje iz Rusije u okviru “historijskog ugovora” u vrijednosti od 4.3 milijarde američkih dolara koji je potpisan prošle godine ali je “otpisan usred optužbi za korupciju.”

Ovaj ugovor je osigurao Rusiju kao drugog po redu nabavljača oružja za šiitski režim u Iraku naravno nakon Sjedinjenih Država.

Izvještaji moskovskih medija u vrijeme potpisivanja ugovora kažu da je uključivao 30 komada Mi-28 borbenih helikoptera i 42 Pantsir-S1 zemlja zrak raketnih sistema.

Navodno su se desili i pregovori za nabavku borbenih aviona MiG-29 i teških oklopnih vozila uz drugo oružje, dodaje se u izvještaju Al-Arabiye.

Medijski savjetnik iračkog režima Ali al-Musavi je rekao da je režim primarno zainteresovan za nabavljanje helikoptera koji mogu koristiti vojski u “hvatanju osumnjićenih militanata.”

Osumjećeni militanti su borci Islamske države u Iraku i Šamu koja, pored borbe u Siriji, iz dana u dan intezivira borbu protiv šiitskog režima u Iraku. Nabavljanje oružja ovakve vrste i u ovoj količini ne znači ništa drugo nego da se režim u Iraku priprema za scenarij sličan onome u Siriji.

U svemu tome ono što je najzanimljivije jeste da za borbu protiv muslimana šiitski režim u Iraku, pored Amerike, sada naoružava i Rusija. Kao što smo više puta spomenuli da su Amerika i Rusija samo dvije strane jednog novčića kada se radi o borbi protiv muslimana i mudžahida i da su samo prividno suprostavljene i to na način da povremeno u nekom sukobu naoružavaju suprostavljene strane ali nikada istinski suprostavljene jedna drugoj, bar po pitanju islama i muslimana.

Sada se Rusija sve više upliće u bliskoistočne sukobe u cilju gušenja islamskog buđenja i formiranja islamske države i eventualno hilafeta, uprežući šiitske režime za svoje geopolitičke ciljeve na Bliskom istoku u kojima ne dolazi u obzir uspostavljanje jake islamske države na temeljima šerijata.

Ali, ovog puta Rusija ide opreznije nego što je to bio slučaj sa direktnim invazijama na Afganistan i Čečeniju gdje je pretrpjela očite poraze, i sada samo naoružava šiitske režime koji rade njihov prljavi posao. Nema sumnje da kako vrijeme bude odmicalo, a strategija naoružavanja satelita za sprovođenje ciljeva ne bude davala željene rezulate, da će to povećavati paniku režima u Moskvi koji bi se mogao upustiti u novu agresiju na muslimanski svijet.

Do tada će rusko oružje i dalje da ubija muslimane u nekoliko država a glavni krivac će za sve i dalje biti Al-Kaida. A ko bi drugi? Američki i ruski bombarderi, tenkovi i projektili i oni koji ih ispaljuju nisu nimalo krivi. Krivci su oni koji odbijaju da dobrovoljno budu žrtve nemilosrdnog krstaškog imperijalizma.

Objavi komentar

 
© 2014 Balkanski Emirat