BREAKING NEWS
Proglas

2.25.2014

Sirijski pobunjenici koje je trenirala CIA u Jordanu upali u zasjedu islamista


Još jedna operacija koju su predvodile Sjedinjene Džave je propala. Izvori iz zapadnih obavještajnih agencija su rekli da su pobunjeničke snage koje je trenirala CIA upale u zasjedu 15. februara, piše Worldtribune (WT).

Izvori su rekli da su pobunjenici, povezani sa Oslobodilačkom vojskom, došli pod tešku vatru od strane “islamističkih milicija” samo nekoliko sati nakon što su u Siriju ušle iz Jordana gdje su trenirane od strane američkih organizacija.

“Čim su pobunjeničke snage ušle u Siriju, islamisti su ih čekali,” rekao je izvor. “Veliki je broj žrtava među pobunjenicima i mnogi od njih su pobjegli.” U izvještaju se na navodi na koju grupu islamista se misli.

Ovo je bio drugi veliki pokušaj CIA-e da ubaci pobunjeničke snage u južnu Siriju, navodi WT. Krajem 2013., oko 1000 boraca koje je opremila CIA a financirala Saudijska Arabija je upalo u zasjedu “islamističkih milicija” u roku nekoliko sati od ulaska iz Jordana u pokrajinu Dera.

Izvori su rekli da su poslijednje pobunjeničke snage primile protutenkovske rakete ruske proizvodnje i protuzračne zemlja-zrak projektile za operacije navodno protiv Asadove vojske.

Objavi komentar

 
© 2014 Balkanski Emirat