BREAKING NEWS
Proglas

3.01.2014

Afganistanski mudžahidi najavili proljetnu ofanzivu El-Feth



KABUL – Vođstvo mudžahida Islamskog Emirata Afganistana je u petak najavilo novu proljetnu ofanzivu El-Feth (Pobjeda) protiv Amerikanaca, NATO trupa i njihovih afganistanskih podanika. Poruka šure (vođstva) mudžahida je u petak postavljena na zvaničnim sajtovima Islamskog Emirata Afganistana alemarah.info i shahamat1.org, ali su ovi sajtovi ubrzo oboreni. U subotu je poruka proslijeđena medijima putem emaila.

„Islamski Emirat objavljuje ovu proljetnu ofanzivu pod imenom El-Feth (Pobjeda) protiv Amerikanaca, NATO članica i njihovih pomagača“, kaže se u saopćenju.

„El-Feth džihadske operacije će započeti 10. maja 2010. godine i sadržavat će operacije protiv poraženih stranih vojnika i njihovih podanika širom zemlje (Afganistana, op.prev.)“.

„El-Feth će sadržavati: uspješne „napadni i povuci se“ napade, opsade gradova, blokade puteva između vojnih centara, korištenje IED-ova, napade na vladine zvaničnike, podanike stranih okupatora, kao i šehidske napade, ako se za njih ukaže potreba“, kaže se dalje u saopćenju.

„El-Feth operacija uključuje napade na okupatorske Amerikance, vojno osoblje NATO-a, strane „savjetnike“, špijune koji se predstavljaju kao strane diplomate, članove Karzaijeve marionetske administracije i članove kabineta i parlamenta, članove takozvanog Ministarstva odbrane i njegovog špijunskog odjela, članove Ministarstva „pravde“, Ministarstva unutrašnjih poslova, članove stranih i domaćih privatnih sigurnosnih kompanija, kao i sve pomagače stranih okupatora koji rade na jačanju strane dominacije“, kaže se u saopćenju šure Islamskog Emirata Afganistana.

Izvor: alemarah.info – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana

Objavi komentar

 
© 2014 Balkanski Emirat