BREAKING NEWS
Proglas

3.04.2014

IDIŠ službeno negirao umješanost u ubistvo Ebu Halida



IDIŠ službeno negirao umješanost u ubistvo Ebu Halida i odrekao se tekfira talibana, šejhova Zavahirija i Osame. U izjavi objavljenoj na internet u subotu, Islamska država u Iraku i Šamu (IDIŠ) i službeno je negirala umješanost u organizaciju ubistva veterana Al-Kaide, Ebu Halida es-Surija.

“Mi nismo naredili ubistvo Ebu Halida es-Surija i nismo morali. Ustvari, mi nemamo nikakve veze sa onim što se desilo u Halepu,” stoji u izjavi.

Navodi se da te lažne glasine imaju u cilju da iskrive sliku IDIŠ-a, i da su im pripisane bez dokaza samo iz razloga što ratuju protiv Islamskog fronta, koji je prvi napao njih.

Također, IDIŠ se odrekao optužbi o tekfiru talibana, emira Al-Kaide , i šejha Osame bin Ladena rahimehullah, nazvavši ih klevetom i navodeći da to nije menhedž IDIŠ-a.

“Islamska država je oklevetana optužbom za tekfir talibana, emira Al-Kaide doktora Ejmana Zavahirija i šejha Osame bin Ladena. Ovi senzacionalistički navodi su bazirani na snimljenom audio snimku jednog od braće u jednoj od sirijskih pokrajina, koji je povezan sa različitim grupama.”

“Mi kažemo: Mi smo čisti kod Allaha od svake nasilne izjave koja je u kontradikciji menhedža naroda sunneta, koji je poznat kao menhedž Islamske države. To je također menhedž koji je zastupljen kod svih naših emira,” dodaje se u izjavi.

Ono što niko nije porekao kod spomenutog audio snimka, jeste da je montiran i spajan iz više snimaka. Zanimljiva stvar jeste da ni današnji tagutski sudovi ne uzimaju kao dokaz monitirane, ili na bilo koji način obrađivane foto i video zapise u suđenju strankama.

Objavi komentar

 
© 2014 Balkanski Emirat