BREAKING NEWS
Proglas

2.27.2014

Da li će Jemen biti sljedeće ovogodišnje iznenađenje?



Pokret džihada širom svijeta je doživio iznenađujući rast tokom proteklih nekoliko godina. Poslije 11. septembra Amerika je uspjela napraviti međunarodni savez za borbu protiv mudžahida. Napali su Afganistan i Irak, izvršili pritisak na vlade širom svijeta da zatvore sve one koji su povezani sa džihadom i da spriječe dotok novca džihadskim pokretima.

Širom svijeta mudžahidi su trpjeli posljedice međunarodne kampanje pod vodstvom Amerike da uništi pokret džihada. Ali, osam godina kasnije, mudžahidi pobjeđuju na svakom frontu i šire se. Teško je bilo zamisliti da će svijet biti kakav je danas, samo 8 godina nakon 11. septembra. Kao što je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Grupa iz mog ummeta će nastaviti da se bori na Allahovom putu, i neće im nauditi oni koji im se suprotstave.”

Američki narod je dao Džordžu Bušu jednoglasnu podršku da se bori protiv mudžahida i dali su mu otvoren ček da potroši onoliko para koliko je potrebno za ispunjenje tog cilja.

Koji je rezulat? Nije uspio, i bijedno je propao. Pa, ako Amerika nije uspjela da porazi mudžahide kad je dala svome predsjedniku neograničenu podršku, kako može uspjeti sa Obamom kojeg drže na kratkoj uzici? Ako Amerika nije uspjela da pobjedi kad je bila na svom vrhuncu ekonomske snage, kako može da pobjedi danas uz recesiju – a moguće i krizu – vrlo brzo?

Jednostavan odgovor je: Amerika ne može i neće pobijediti. Situacija se preokrenula i, za pokret džihada širom svijeta, nema više povratka nazad. Ideja džihada se širi svijetom, pokreti mudžahida jačaju i bojna polja se šire sa mudžahidima koji otvaraju nove frontove.

U Afganistanu su ruralna područja uglavnom pod kontrolom Talibana i stalan je napredak u rastu i snazi mudžahida. U Iraku, iako Sjedinjene Države proklamuju napredak u sigurnosnoj situaciji, čovjek treba da se upita kakve troškove to iziskuje? Svota novca koju Amerika troši u Iraku, uz stalno propadanje – nedokučiva je.

Džihad u sadašnjoj epohi, započeo je u Palestini, proširio se na Afganistan, zatim na Čečeniju, Irak, Somaliju, Alžir, a vrlo je moguće otvaranje novog fronta u Jemenu.

I kad ovaj novi front džihada započne u Jemenu, moguće je da to bude jedan od najvažnijih frontova džihada na svijetu.

Zašto?

Prvo, Arapski poluotok je uvijek bio zemlja mudžahida, iako nije bilo borbi koje su se dešavale na njegovom tlu. U Afganistanu, Bosni, Čečeniji i Iraku mudžahida sa Arapskog poluostrva su činili većinu stranih mudžahida. Kad džihad započne na Arapskom poluotoku, vratiće se svome domu.

Drugo, Arapski poluotok je dom Mekke i Medine. Oslobođanje svetih mjesta od dominacije izdajnika i tirana je oslobađanje srca islama.

Treće, vlast na Arapskom poluotoku igra centralnu ulogu u borbi protiv islama a posebno familija El-Sauda. El-Saud je danas kao Abdullah ibn Ubejj u prošlosti. Oni su usavršili umijeće dvoličnjaštva. Oni se bore protiv islama u ime islama. Oni su ogrnuti ovčijim kožama a imaju vučija srca. Ne može se uspostaviti islamska vlast i ostvariti povratak hilafeta a da se oni ne uklone sa scene i ovo je odgovornost mudžahida na Arapskom poluostrvu.

Amerika i njeni saveznici spletkare protiv mudžahida, i pored toga njihov broj raste svakim danom.

Da Allah dadne iskrenim vjernicima pobjedu i da im daruje postojanost na Njegovom putu!

“Oni žele da utrnu Allahovo svjetlo ustima svojim, a Allah će učiniti da svjetla Njegova uvijek bude, makar krivo bilo nevjernicima.” (Kur'an, As-Saff, 8 )

Ševval. 19. 1430. h.g.

7. oktobar 2009.

Napisao: šejh Enver El-Awlaki

Objavi komentar

 
© 2014 Balkanski Emirat