BREAKING NEWS
Proglas

2.27.2014

Kako kroz "Vrijeme" Insan biti



Mnogi uče svoju djecu mnogim beskorisnim vještinama, naukama, znanjima,stranim jezicima da bi im oni bili pametni i inteligentni. Sav taj trud samo zbog toga da bi barem koliko-toliko bili u "IN" forama "SAVREMENE DEMOKRATIJE", i kroz sva ta zahtijevanja, zaborave da nauče svoje dijete životu.

Onda dođu prve životne neprilike i nastane raspad sistema, mladi se drogiraju, opijaju, tuku, ubijaju, bludniče i pokušavaju stotinu drugih stvari ne bi li riješili svoj problem.

Na kraju se još više zapetjaju pa i zaborave i ko su i šta su.Tada shvate da su bili samo prazna pakovanja onih koji su ih vodili i lijepili na njih razne etikete, kakvi bi trebali biti, kako se ponašati, šta oblačiti, kakve knjige čitati, kakve ljude izbjegavati, a kakve ljude birati u svom životu.

Roditelji su im nametnuli ta biračka mjesta, učitelji su im to nametnuli, prijatelji su im takav način života nametnuli, društvo u kojem žive, njihova država. Svi su htjeli da ih oblikuju kako su mislili da trebaju biti, osim jedno, kako kroz vrijeme insan biti.

Ni jedan drugi oblik života na ovoj planeti ne zna za zlo i ostavljanje prljavog traga za sobom kao insan, to ljudsko biće. Ni jedan drugi oblik života ne skrnavi, prlja i truje Zemlju kao insan, to ljudsko biće. Sve više i više se preobličuje u zvijer i hajvana ,insan, to ljudsko biće. Nemoćan kada se rodi - strašan i krvoločan kada ojača!

Vrijeme je fenomen koji nadilazi sve sociološke pojave. Ako bi postojao društveni fenomen koji bi se mogao uhvatiti u koštac s vremenom onda bi to bilo ponavljanje ljudskih aktivnosti u vremenu. Ponavljanje štiti znanje od zaborava, činjenicu od slučaja, zakonitost od haosa i muslimane od nesvjestice. Niko svojim rukama ne može iz Allahove ruke otrgnuti vrijeme, ali može u znak molbe ispružiti ruke da bi dobio bereket ponavljanja. ("Mi objavljujemo Knjigu čija se kazivanja ponavljaju da biste pouku primili" - Kur'an).

Ponavljanjem eksperimenata dolazi se do novog otkrića. Novo otkriće zahtijeva novo ponavljanje. Ponavljanje nije samo sebi svrha. Njime se uočava neuspjeh i eksploatiše uspjeh. Uspjeh i neuspjeh počivaju na zakonitostima koje se ponavljaju.


Treba li ponavljati greške? Treba li ponavljati da ne treba sve ponavljati? Treba ponavljati da su Bošnjaci narod koji je najpreči da se uči ponavljanju. U sociološko - političkom smislu, Bošnjaci jedni drugima ponavljaju istine u obliku fraza o namjerama i potezima mrzitelja njih samih. Kada je u pitanju njihov kontakt sa nemuslimanskim političkim, pravnim, medijskim i drugim subjektima oni ponavljaju neponavljanje.

U trenutku trenutka ozlojeđeno, napaćeno ili srdito vrisnu u eter koji nema vremena ni da ih čuje a kamoli razumije. Za neke je stvari jednom, kao nijednom.

Drugi narodi su u velikoj prednosti. S više pažnje i spremnosti za manipulaciju i ekstrakciju se odnose prema jednoj poluistini ili laži koja im je od koristi, nego muslimani prema stotinu istina. Počni ponavljati neku laž i ... ljudi će je početi ponavljati. Vrlo brzo zaboraviće se od koga, kako i zašto je to poteklo. To što Srbi na najdrskiji način na teritoriji koja je pod njihovom kontrolom nazivaju srpskim sve, od mravinjaka do zraka, nije samo puki provokativni politički čin uzurpiranja prava Bošnjaka i Hrvata na zrak koji su do jučer udisali. Jedan od vrlo bitnih ciljeva tog akta je iniciranje ponavljanja riječi - srpski. Ponavljajući tu riječ "kroz uši Srba", učvršćuje se njihova predodžba o identitetu i nacionalnoj teritoriji, a u uši Bošnjaka i Hrvata dolazi u obliku ubjeđujuće dosade koja insistira na zaboravu istorije, ljudskih prava i ognjišta.

Ponavljanje je ponovno oživljavanje nečeg u vremenu ili ponovno prizivanje vremena na nešto. Devet desetina budućnosti jednog naroda zasniva se na ponavljanju prošlosti. Jedna desetina zasniva se na ponavljanju da pravilo ima izuzetke. Na osnovu ovoga, budućnost jednog naroda se ne može dokučiti, ali se može procjenjivati. Kvalitetno procjenjivanje budućnosti iziskuje kvalitetan rad u sadašnjosti. Po Allahovoj zakonitosti rad u sadašnjosti utiče na sliku budućnosti, svakom, svugdje i uvijek, sem ako On drugačije hoće. Pojedinac sam za sebe, treba prije svega težiti budućnosti ahireta. Pojedinac kao karika društva i države treba prvenstveno težiti dunjalučkoj budućnosti svoga naroda.

Ponavljajmo logore. "Ulogorimo se" mirnim protestima "po datumima". Na ovaj dan desilo se to i to...Ponavljajmo zahtjeve. Gospodo ministri i svi ini želimo da sazovete okrugli sto na temu - zašto su Bošnjaci bili u logoru a nisu drugom pravili logore i zašto su opet "U LOGORIMA MANIPULACIJE, KORUPCIJE I BEZNAĐA"? Gospođo federalna tv, izabrali smo nekoliko hiljada insana, koji mirnim porukama žele doći do svoga prava, da li biste to snimili?

I nije najbitnije kako će drugi reagovati na naše ponavljanje. Bitno je da će nas čuti. A čuće nas i vrijeme. A ono rješava sve. Ono nosi istinu, a dopušta da mu se privremeno prikači laž. I putuje s tim dok iz ruke Savršenog ne uništi skrivaoce istine i pobornike laži.

A kako bi se islamijetom zvala demokratija tj. koja bi pristupnica i pohodnica bila dovoljna da islamisti žive nadasve demokratskim životom?! Demokratija je usađena stavka islamijeta koja je mjerena Božijom riječju prikazana Kur'anom, proživljena šerijatom. Samim priznavanjem Boga za jedinog vrijednog slave i hvale, ulazimo u sistem Božanskog življenja, a to je zasigurno najveći garant ispravnosti i usmjerenosti insana kroz dunjaluk, a za vječnost ahireta.

Kao što je poznato šerijat štiti život, čast-I’rd , to je ono što se tiče čovjekovog ugleda, njegovog poštenja i dostojanstva, kako njega samog tako i njegove porodice,zajednice i svega što mu je sveto. Islam je zabranio čast kao što je zabranio krv i imetak i manipulaciju drugima. imetak i... nema izostavljenih, nema povlaštenih, pravda i pravičnost za sve.“Muslimanu je kod drugog muslimana zabranjen, njegov život, imetak i čast.” (Muslim)

Objavi komentar

 
© 2014 Balkanski Emirat