BREAKING NEWS
Proglas

3.06.2014

Evropa tlači žene, Islam ima rješenje



Dok se žena muslimanka stavlja pod lupu u zapadnom svijetu i dok je ona danas gotovo svakodnevna tema žestokih kritičara koji neumorno pokušavaju uvjeriti svijet kako je upravo muslimanka “potlačena i unazađena” zbog svog praktikovanja vjere, posebno u pogledu nošnje, sa druge strane počinje da izbija prljavština ispred vrata kuće porodice zvane Evropska unija.

Kako izvještava turska novinska agencija Anadolija, nekoliko organizacija pri Ujedinjenim nacijama provelo je do sada najopsežnije istraživanje o zlostavljanju žena u zemljama Evropske unije čiji rezultati su ukazali da je kršenje prava žena u EU veoma rasprostranjeno.

Rezultati istraživanja objavljeni tri dana uoči Međunarodnog dana žena, 8. marta, navode da je svaka deseta žena u Evropskoj uniji bila žrtva nasilja na spolnoj osnovi, a svaka 20. da je bila žrtva silovanja. Prema tome, u zemljama EU-a trenutno živi devet miliona silovanih žena.

Pomenuto istraživanje su od marta do septembra 2012. godine proveli Evropski institut za suzbijanje kriminala, Institut za međuregionalna istraživanja prava i kriminala, oba pri UN-u, a rezultate je objavila Agencija EU-a za temeljna prava.

Istraživanje je provedeno direktnim ispitivanjem 42.000 žena u dobi od 15 do 74 godine iz 28 zemalja Evropske unije. Istraživanje je uz ostalo pokazalo i da samo jedna od sedam žena žrtava prijavljuje nasilje policiji i nadležnim institucijama.

Čak 12 posto ispitanih žena je potvrdilo da je bilo žrtva neke vrste zlostavljanja na spolnoj osnovi do svoje 15 godine života, a 97 posto zlostavljača žena su muškarci.

Više od petine ispitanih žena je kazalo da je bilo žrtva nasilja od strane svog momka ili supruga, a njih čak 43 posto je kazalo da je bilo žrtva psihičkog zlostavljanja od strane muškog partnera.

Kada sumiramo ove brojeve, i dodamo na to da je to samo sedmi dio od onoga što dođe do nadležnih institucija, pa zatim do onih koje sprovode ovakva istraživanja, možemo zaključiti da su današnje žene na Zapadu u globalu one koje su potlačene i unazađene razvratnom ateističkom, bezbožničkom ideologijom po imenu liberalizam.

Islam je za ovaj globalni problem donio rješenje još prije 1400 i više godina, čija se ispravnost manifestvovala u stvarnosti stotinama godina, sve dok se istok nije počeo približavati zapadu u imitiranju njihove (ne)kulture nošnje kod žena. Rješenje je tu pred nama, čija se srž nalazi u ajetu ispod.

“O Vjerovjesniče, reci ženama svojim, i kćerima svojim, i ženama vjernika neka spuste haljine svoje niza se. Tako će se najlakše prepoznati pa neće napastvovane biti. A Allah prašta i Milostiv je.” (33:59)

Objavi komentar

 
© 2014 Balkanski Emirat