BREAKING NEWS
Proglas

3.06.2014

Manje i vece zlo



Jednoga lijepoga suncanoga dana sastale se vodje kafira da prodiskutuju sudbonosno pitanje: sta je sljedece zlo kojim zele zaokupiti muslimanske mase. Nakon duze diskusije odlucili su da bi zeljeli da se muslimani zaokupe radjenjem zla-1.

Svi su bili zadovoljni odlukom osim jednog malog kafira novajlije.I zato novajlijaja ne kuzeci bas puno upita:" Dobro, dogovorismo se oko toga cime bi smo htjeli zaokupiti muslimane, ali kako cemo natjerati muslimane da se zaokupe ovim zlom-1"???

Tog trenutka, razgovor u sali je stao i svi su se zagledali u malog kafira novajliju. Naivan mali, nema sta.

Stari iskusni kafir mu poce polahko objasnjavati:" Muslimanska 'ulema' uziva u promoviranju 'biranja manjega zla', dakle sve sto trebas urditi je da im uz zlo-1 ponudis i neko vece zlo, zvati cemo ga zlo-2. Ostalo mozes prepustiti njima i njihovoj 'ulemi', oni ce onda izabrati ono manje zlo (zlo-1) kojim smo se dogovorili da ih zaokupimo.

Tako i bi, kafiri nadjose predstavnika za zlo-1 i predstavnika za vece zlo od zla-1, zlo-2, te ponudise ove opcije muslimanima. U to se pojavi muslimanska 'ulema' i poce na sav glas da prijeti raspravama narodu da izaberu manje zlo, inace ce ih stici Allahova kazna za puno price o bespotrebnim stvarima.

I tako godine prolaze i muslimani beznacajni i iscjepani,razbacani na "ove" ili "one" nekako zivotare.....genocid tamo,ubijanja djece vamo, silovanja onamo... i tako redom kao da vrijeme krvi i bola i ne postoji.Oznaceni i zigosani samo nekim brojevima,ili kao sto se vec dokazuje da ipak postoji i "vece zlo" pa i nase "manje zlo" koje izabrasmo da nam je sva 'ulema' na broju....

Jedino je cudno ili se meni cini, da, iako se stalno bira manje zlo, zlo nekako neprestano raste. Ovu zagonetku 'ulema' jos nije uspjela odgonetnuti.A tako joj je definicija jednostavna,eh kada bi samo htijeli...!

Kazu kada muslimani napuste i okrenu se od Kur’ana, i zabave se necim drugim mimo Kur’ana, onda ih Allah we teala kazni tako sto im pusti da se raspravljaju.

Imam Tirmizi biljezi hadis pod brojem 3253 od Ebu Umame radijalahu anhu koji je prenio od Poslanika salallahu alejhi wa selem da je rekao;" Nijedan narod nece zalutati nakon upute a da se nece poceti raspravljati bez dokaza". Koji god se narod odmetne od Kur’ana i sunneta ima poremecen sistem vrijednosti, odgoja i obrazovanja. Njihova okupljanja nisu kvalitetna i nisu produktivna nemaju ploda, vec su beskorisna koja ih odvode dalje od Pravog Puta.Meni se cini da je ovaj hadis izrecen upravo u ovo vrijeme, a ne prije toliko godina? Poslanik salallahu alejhi wa selem upravo opisuje nasu situaciju.

A za ovo je najbolji dokaz stvarnost danasnjice, ne treba ovdje dodavati puno rijeci, vidimo dokle smo dosli, i sta nas je snaslo u zivotu, za kojeg mozemo samo sami sebe okriviti, kada svi priznamo sami sebi da smo krivi i da je do nas, a da nije do nekog drugog, tek tada cemo duboko razmisljati o uspjehu i kako biti produktivan za svoju vjeru, za svoj narod, za svoj ummet za svoju zajednicu

Birajmo da zivim po izboru, a ne po slucaju
da pravimo promjene, a ne izgovore
da smo motivisani, a ne manipulisani
da smo korisni, a ne iskoristeni
da se trudimo, a ne da se takmicimo
i birjamo samopostovanje, umjesto samosazaljenja i sazaljenja
i birajmo da slusamo svoj unutrasnji glas umjesto usputnog misljenja drugih.

Jedan ucenjak kaze;"Narod koji gradi i temelji svoju kulturu na necemu drugom a ne na Kur’anu je narod bez pameti, i nikada nece doci do slave". Allah we teala je naredio svom Poslaniku u suri Neml, 92 gdje Uzviseni kaze;" I da Kur’an kazujem". To je bila zadaca Poslanika salallahu alejhi wa selem, da kazuje Kur’an ljudima. Ako se musliman necim ponosi onda treba da se ponosi svojim doprinosom i hizmetom islamu, sluzenjem vjeri, uzdizanje ”Sehadeta” ne rusenje kako danas neki nasjedaju svojom naivniscu na vec pomenutom ,dobro osmisljenom zamkom. Zapamti te da onaj ko se ponosi svojim porjeklom, ugledom, polozajem, titulom, poslom poput je FARAONA i njemu slicnim.

Poslanik Muhammed salallahu alejhi wa selem je poducio svoje ashabe kako da zive s Kur’anom (u skladu sa Kur’anom) i njegovim hadisima, a isto je i nas poducio"da nismo ni mi zaboravljeni osim ako smo mi sami sebe zaboravili".

Objavi komentar

 
© 2014 Balkanski Emirat