BREAKING NEWS
Proglas

3.01.2014

Oni su prepoznali da muslimani imaju najbolju Knjigu



Gotovo u svim zajednicama, pored onih u kojima je islamski zakon ispravno sproveden, žene su bile, i još uvijek su, iskorištavane i zlostavljane. U islamskom zakonu ženama je dat status jednak ili, u mnogim pogledima, povoljniji od statusa muškaraca. Sva osnovna ljudska prava kao što je pravo na život, slobodu, zdravstvo, nezavisnost, posao, vlasništvo, vjeru i slobodno izražavanje su zagarantovana svakom muškarcu i ženi.

U porodičnom zakonu Bog nam je dao detaljno preciziran sistem nasljeđa koji je pravičan prema svima i koji uzima u obzir sve moguće okolnosti. Zaštićen je od zloupotrebe, fovoritizma, i nepravde. U bračnim odnosima islamske vrijednosti i pravni propisi su jedinstveni primjer kako se osigurava pravičnost medju polovima obezbjeđujući ih istovremeno sa individualnim međusobno dopunjujućim ulogama a sve u cilju ostvarenja obostrane sreće i stvaranje sredine najpovoljnije za odgoj njihove djece.

Osobito značajan aspekt islamskog zakona je da traži veoma malo napora za svoju provedbu. Za razliku od ljudskih dizajniranih zakona koji zahtijevaju prilično nadziranja pravnog kontrolisanja i garancija, u islamkom zakonu sami članovi islamske zajednice garantuju njegovu pravednu i punu provedbu. Čak i u okolnostima kada nikakva legalna vlast nije uspostavljena sama porodica vodi brigu o urednoj raspodjeli nasljedstva.

Motiv za takvu sprovedbu dolazi iznutra, iz čovjekove savjesti. Takva osobna i savjesna sprovedba se može primijeniti u jednom velikom dijelu islamskog zakona. Odatle i metod Poslanikove salallahu alejhi wa selem da’ve: on bi uvijek pozivao ljude da vjeruju, a nikada da sprovode pravni zakonik. Vodjen od Svemogućeg i Mudrog Allaha we teala on salallahu alejhi wa selem bi pozivao mase da vjeruju dobro znajući da jednom kada se vjerovanje učvrsti u njihovim srcima praktikovanje zakonskih odredbi će prirodno uslijediti.
On Muhammed salallahu alejhi wa selem je znao I poznavao Allahov zakon(serijat) i izvrsavao je Allahove naredbe u svim segmentima svoga bitisanja. Zato pomozimo Poslanika Muhammeda salallahu alejhi wa selem, sa slijeđenjem njegovog sunneta njegove prakse i Allahovih zakona.

Oni su prepoznali da muslimani imaju najbolju Knjigu ZAKONA koju je Allah we teala objavio i civilizaciju i povijest iz kojih mnogo toga možemo crpiti.A mi???

Znam da je mnogima od nas dragao kad čuju da ovi kršćanski historičari ili pisci napišu ovako o Poslaniku Muhammedu salallahu alejhi wa selem i znam da vjerujete u ovo! Ali dragi ummete jel nama treba neko drugi da nas ubjeđuje u naše temelje i zakone vjere, pa da neko drugi pohvali Poslanika salallahu alejhi wa selem a nevjerujemo ili nismo ubjeđeni u Allahovu we teala pohvalu koja je došla prije 1434 godine. Allah we teala je objasnio najbolje njegovu ćud i narav,obdario ga mudrosću u sprovođenju tog serijata, ali kad drugi kažu mi se divimo a nedivimo se kad to Allah we teala kaže i naređuje nam sprovođenje serijata kao istinski zakonik naseg postojanja.Zašto ga odbacujemo i ismijavamo mu se...zašto???

“Ummet će biti u stanju da živi i opstoji i da odolijeva ako spozna tajnu svoje moći i svoje opstojnosti. Ta tajna je sadržana u nekoliko stvari. Prva je slijeđenje Allahovoga vjerozakona, to jest spoznaja da su snaga i ponos Ummeta u pridržavanju za neraskidivu vezu, Knjigu njegovoga Gospodara i Sunnet njegovog Poslanika. Nema časti i slave bez toga, kako lijepo reče Omer radijallahu anhu: «Bili smo najbjedniji narod, pa nas je Allah uzdigao kroz islam. Ako budemo tražili slavu mimo njega, Allah će nas uniziti!» Ummet to mora znati, jer je iskušao različite sisteme: i socijalizam, i nacionalizam, i demokratiju, i revoluciju, i…i…Ništa mu nije koristilo. Koristi je bilo samo kada je izgovarao «Allahu ekber!» i slijedio zov imana. Slijeđenje Allahovog vjerozakona, ispravno shvaćeno, bez pretjerivanja kojem su neki skloni i bez izvrdavanja kojem su skloni drugi, prvi je činilac opstojnosti.”

Danas se mnogi na Zapadu pitaju zašto sve više i više islamskih zemalja ponovo prigrljava islamski zakon. Odgovor je jasan: pokušali su sve druge zakone koje su kolonizatori nametnuli ili parlamenti i diktatori ozakonili. Ni jedan nije došao ni blizu pravde koju islamski zakon garantuje. Zašto se onda ne bi vratili najboljem kada su svi manje vredniji doživjeli neuspijeh.Zato ta velika želja ka Istini koju ni jedan ljudski zakon ne može dostići…pa neka je slavljen Allah Gospodar svih svjetova! Amin!

Objavi komentar

 
© 2014 Balkanski Emirat