BREAKING NEWS
Proglas

2.27.2014

Nepoželjna vanjska politika Zapada i njegovih medija



Formalna prisega na vjernost, koju je Džabhat en-Nusra nedavno dala Al-Kaidi, je prouzrokovala veliku promjenu u politici Zapada prema Siriji. Sjedinjene Države sada imaju dobar razlog da ne povedu novi rat na Bliskom istoku. Međutim, postoji li iko ko vjeruje da bi Sjedinjene države mogle stajati po strani dok je Al-Kaida prisutna u Siriji? Američka vanjska politika nikada neće prihvatiti tu opciju.

Diplomatski i opozicijski izvori su izvijestili da će međunarodne „sile“sada tražiti novu opciju za rješenje sirijskog civilnog rata jer je pobunjenička frakcija Džabhat en-Nusra stala na stranu Al-Kaide.

Međunarodna vanjska politika ne želi da Sirija postane islamska država, bez obzira na želje (sirijskog) naroda. Rezultati koje ostvaruju islamski pobunjenici u Siriji su doveli do velikih promjena međunarodne vanjske politike prema Siriji. I tzv. zapadnjački novinari očajnički pokušavaju da prikažu da Sirija i dalje želi da bude sekularna i demokratska (država), koja će nastaviti da održava mir sa „Izraelom“ – a to i jeste glavni cilj američke intervencije u Siriji.Sirijski mudžahidi su rekli posmatračima UN da što prije napuste Siriju.



Jedan novinar iz „New America Foundation“ instituta za „antiterorizam“ je izjavio: „Nagle promjene u Vašingtonu po pitanju sirijskih pobunjenika su fascinantne. Oni su godinu dana ignorirali džihadske elemente pobune, a sada, čini se, ne prestaju da govore kako ‘Al-Kaida predvodi pobunjenike’“. U stvari, Al-Kaida se nalazila u Siriji još od samog početka. Pobuna pobunjenika se mogla lahko predvidjeti.

Sjedinjene Države polahko i sa zakašnjenjem mijenjaju svoju poziciju. Javna tajna je da američko osoblje trenira sekularne pobunjenike (one koji nemaju nikakve veze sa Al-Kaidom) u Jordanu, tj. one koji ne žele da uznemiruju američke interese na Bliskom istoku, uključujući „Israel“. Američki državni sekretar Džon Keri je rekao da će Amerika početi direktno da šalje „nesmrtonosnu pomoć“ sekularnim pobunjenicima nakon što embargo Evropske unije istekne krajem maja, zahvaljujući opoziciji koja ima sjedišta u Francuskoj i Britaniji.

Postavlja se veliko pitanje: Kako je moguće da Sirijsko nacionalno vijeće, koje ima sjedište na Zapadu i koje ne zastupa želju sirijskog naroda, može davati izjave koje se odnose na sirijsku budućnost? !

Potpisivanje dukumenta od strane brojnih brigada koje su za uspostavljanje hilafeta i odbacivanje sekularne države Sirije.

Najjače i najbrojnije grupe pobunjenika su dale prisegu da se u Siriji, osim zastave tevhida, neće zavihoriti ni jedna druga zastava.

Nada Zapada da će stvoriti Siriju po svojoj želji, iz dana u dan, sve više nestaje. Sirijski narod vatreno odbija bilo koje rješenje koje mu Zapad nameće. Jedino prihvata njegovu pomoć u hrani i medicini. Sirijski narod je nezavisniji i od same Sirijske nacionalne koalicije koja je stvorena uz pomoć zapadnjačke politike i ideologije. Uloga zapadnih medija po pitanju sirijske budućnosti je da naprave veći nered i prouzrokuju veću štetu (u Siriji). Zapad se mora držati podalje od Sirije.

Izvor: jabhatalnusrah.blogspot.com

Objavi komentar

 
© 2014 Balkanski Emirat