BREAKING NEWS
Proglas

2.28.2014

Lesinari su grabljivice iz roda strvinara



Kaznena ekspedicija je naziv za akciju koja za cilj nema uspostavljanje neposredne kontrole nad nekim podrucjem, odnosno sprovodenje zakona nad pojedincima, nego odmazdu nad sirom zajednicom ciji su clanovi pocinili nedopustive radnje, odnosno odvracanje clanova te iste zajednice od cinjenja tih nedopustivih radnji u buducnosti.

Oblici kaznenih ekspedicija se ogledaju u demonstraciji moci, preko plenjidbe, unistavanja imovine, do zarobljavanja i nasumicnog matletiranja clanova neke teritorijalne ili plemenske zajednice. Da bi bolje shvatili nacin djelovanja potrebno se skoncentrisati na psiholoski profil izvrsnih organa kaznenih ekspedicija, tj. LESINARA

LESINARI su grabljivice iz roda strvinara koji nikad ne napadaju zdravu zivotinju. Najcesci plijen im je ranjena,oslabljena nejac,, a lesini prilaze nakon sto vece grabljivice umore zvijer i presude joj, i glavu kao trofej odnesu naredbodavcima. Tada te vece grabljivice,produzene ruke naredbodavaca prirede gozbu u cast dobro odradjenog posla i pozovu sve sitnije grabezii, koji postranice stoje i cekaju svoj car, dio koristi i serviraju im lesinu, i prepustajuci im mrvice, naravno, jer je su najvitalnije organe razgrabili medju sobom, vjerujuci da, hraneci se njima tako nasljedjuju njegove osobine i staminu. O teorijama gluposti i njenoj beskonacnosti pisace i pisali su pametniji, mi se vracamo temi, tj. lesinarima. Dakle, lesinari se hrane lesinom koju su umorili drugi, a uza specijalnost im je napadanje i ranjene, oslabljene zvijeri i nejaci, zivotinja po prirodnoj predodredjenosti slabijih od njih. Nikad ne djeluju pojedinacno, vecina kruze u jatima iznad bojnog polja, ili cuce na nekom uzvisenju cekajuci pogodan momenat. Osnovno oruzje im je kljun ne toliko jak da probije stit zvijeri, ali dovoljno razaran i neprijatan u slucaju postojece rane.


Funkcija i ideja je dotuci i potuci bez obzira na posljedice, i to na sto krvaviji,podliji i prljaviji nacin sve u vidu demonstracije moci i zastrasivanja potencijalnih bundzija. Posto su im kljunovi tupi, kao sto je pokazano na gornjem primjeru, proces tranziranja, odvajanja mesa od kosti, jer kosti nisu u stanju da svare, vrsi se otkidanjem, trganjem, cimanjem koji se serijski ponavlja. Za tako mucan posao neophodno je do koljena zagaziti u krv, jer njihova krila nisu u stanju da ih podrzavaju u procesu parcanja, pa se htjeli, ne htjeli moraju spustiti na zemlju. Zadovoljeni plijenom i punih stomaka odlaze da prezivaju u neko sjenovito mjesto, medjutim po prirodi prozdljivci i prokletnici prepune svoje stomake i ne mogu da odlete u zaklon nego teturaju kao kokosi do prvog zaklona. U procesu odlazenja pristupe i pojenju, da ugase zedj poslije obilnog objeda, uz put sapirajuci tragove krvi sa kljuna i nogu, jer se zaista puno peru, peruci sebe tako ali zaboravljajuci vaznu cinjenicu:VODA OPERE SVE AL´CRN I KRVLJU UMRLJAN OBRAZ NIKADA NECE!!!


Dok teturaju napojeni,nadojeni,nahranjeni nevinom krvlju prema sigurnom sklonistu ostavljajuci iza sebe krvav trag, sitne pticice koje se inace hrane ceprkajuci po tudjem otpadu i izmetu, tkz. ptice serice prvo stidno, a onda sve slobodnije, jer nikog nema u blizini, ceprkaju po ostatku preturajuci kosti uzimajuci svoj dio plijena. JER VELIKU SU GOZBU OBECALE" GAZDE" ZA SVACIJI APETIT CE SE PONESTO NACI...

Objavi komentar

 
© 2014 Balkanski Emirat