BREAKING NEWS
Proglas

2.28.2014

Žalosno je ovo sto posmatramo

Žalosno je ovo sto posmatramo kao pripadnici potlačene i proganjane zajednice, u stanju u kome je bio i Isa, alejhi selam, kad su ga proganjali židovi, sa jedne strane, i Rimljani, sa druge. Žalosno je to da su SAD, kao država koja je sačinjena od imigranata koji su bježali od progona, preuzela mjesto Rimljana koji su proganjali Isa, alejhi selam, i da se Amerika udružila sa neprijateljima vjere u porobljavanju poslanika i vjerovjesnika, kao i njihovih sljedbenika u svakom vremenu i mjestu.

Rimska imperija je tvrdila za sebe da je simbol slobode i civilizacijskih vrijednosti, upravo kako je i Amerika tvrdila nakon 11.septembra. Danas historija ovu rimsku imperiju ne spominje po dobru zbog njezinog gnusnog zločina koji im je ukaljao reputaciju, a to je progon kršćana.Zbunjena pitanja se ponavljaju vec godinama na usnama svakoga čovjeka u islamskom svijetu: Ima li američka administracija imalo savjesti? Hoće li će se ovaj pristrasni stav, koji zaprepašćuje čitav svijet, ikad promijeniti ili će ikad prestati? Je li Amerika, ustvari, "veliki Izrael" ili je Izrael "mala Amerika"?

Nesmotrene optužbe i "osveta" su prave tragedije za Ameriku i one su pravi test za njene vrijednosti i civilizaciju i fasada za zločine.Nakon svih dešavanja ne biste li zahvaljivali Bogu što niste stanovnik te civilizirane zemlje ili jedan od onih koji vjeruju u njene, takozvane, vrednote i pravdu? Islamski ummet, sljedbenici Ibrahima i Muhammeda, alejhimu selam, draži je Allahu od svih drugih. Ko god njih počasti - bit će počašćen od Allaha, a ko njih prezire - prezren je i od Allaha. On ummetu može podariti priliku da se ponekad osveti svome neprijatelju, a historija je tome najbolji svjedok.

Amerika moze i dalje tvrditi "Izvinuli smo se za korištenje termina "krstaški rat", posjetili smo islamski centar, a i posavjetovali smo ljude da se kontroliraju." Ali mi, isto tako, kažemo: "Navikli smo na to da Amerika napravi duboku ranu, pa da onda na nju stavi mali zavoj, a ocigledne namjere koje spremate, su uklonili i te zavoje te otvorili ranu na srcu svakog muslimana".

Kako Bog može blagosloviti Ameriku?

Kada je gad-necovjek od Buscha rekao; "Danas ćemo se koncentrirati na Afganistan, ali bitka je mnogo šira". Nije li ovo bilo smisljeno neprijateljstvo, koje prekoračuje svaku moralnu vrijednost i koje potresa svaku živu savjest u svijetu, samo kap u moru Americke pohlepe?

O necovjecna Ameriko, je li vam Krist, neka je mir na njega, podario tu moć? On je daleko od toga da to učini. Čak ni Makijaveli vam ne bi dao toliki stepen moći. Jedini presedan za vas je bio Samson. Ne bojite li se Boga, vi koji ste odredili da vaš slogan bude "Bože, blagoslovi Ameriku"? Kako Bog može blagosloviti Ameriku kada je Krist, Božiji poslanik, naučavao suprotno od onoga što vi radite: "Ko god te udari u desni obraz, okreni mu i svoj lijevi obraz. Ko god te ismijava na putu dugom jednu milju, idi sa njime dvije milje".

Jeste li bili svjesni da, kad ste za atribut civilizirane nacije uzeli beskrajnu osvetu, da ste time od Krista, neka je mir na njega, napravili neciviliziranog barbarina? On je čist od toga, ali vi ste odbacili Boga i Krista, i počeli ste slijediti ponašanje papa iz srednjeg vijeka koji su izdavali oproštajnice ili isključenja iz crkve po svojim hirovima. Vi ste podarili sebi neprekidnu oproštajnicu, kao i cionističkoj državi, a tako i svakome tiraninu.

Vi mikroskopom tragate za takozvanim terorističkim grupama u Somaliji, koja je uništena siromaštvom, ili u palestinskim kampovima, koji žive poniženi i pod svakodnevnim prijetnjama cionističkog terorizma, ali zaboravljate na stravičan terorizam koji je gotovo opipljivo prisutan i koji živi kod vas. To ste vi i niko osim vas.

Nemojte reći: "Ko sam ja u poređenju sa faraonom?", jer ste tražili od muslimana ono šta faraon nije tražio od Musaa, alejhi selam, i djece Izraela, a to je da vas ne smiju mrziti u svojim srcima ma šta im radili i ma koliko ih ugnjetavali, jer ćete im se u suprotnom osvetiti. Ova osobina se može isključivo vezati samo za Boga, jer jedino On može sručiti svoj gnjev na one koji Ga ne vole. Mi ne znamo ni za jednu diktatorsku imperiju koja je u dosadašnjoj historiji postupala sa ljudima na osnovu onoga šta je u njihovim srcima i mislima, a da pri tome ne spominjemo 21. vijek demokratije.

Amerika mrzi ugnjetavanje i voli pravdu

Amerika može reći: "Mi pokušavamo ukloniti sve što može podstaći mržnju iz ceremonija, školskih programa, novinskih članaka i medija". A svaki iole savjestan musliman ce reci;"Ako je to vaša demokratija, onda možete pokušavati koliko Vam drago jer nećete uspjeti. Mi smo, iz naše vjere i Kur'ana, naučili mrziti ugnjetavanje i voljeti pravdu i to je jače od svih Vaših slogana i postojanije od vaših planina. Ako odbijete sve drugo osim arogancije, sile i ludila koje daje veličina, tada vam nikakva ideja ne preostaje osim da istrijebite sve muslimane nuklearnim i biološkim oružjem ili bilo čime drugim što pakleni arsenal sadrži.

Možda ćete reći: "Zašto sve njih, kad nas neki od njih vole?" Budite sigurni da nema -pravog muslimana- na Zemlji koji Vas voli, makar oni donirali svoju krv za vas ili Vam dolazili sa preuređenim školskim programima za svoje ljude. Svako na Zemlji ko tvrdi da Vas voli - a nijedan musliman nije u stanju izreći takvu tvrdnju - može Vas voljeti samo kao što prestrašena lovina voli brutalnog lovca.

Elhamdulillah-mnogo je onih koji smatraju za svoju dužnost da uzdignu zastavu Islama i da se oko nje okupe i da zaboravljaju nova imena sto ste nam vi nametnuli kao što su : nacionalizam, patriotizam, socijalizam, demokratija, kojima ništa drugo nije cilj , do udaljavanje muslimana od njihove vjere.

InschAllah- nece dugo potrajati, kada ce doci"sadasnji velikani" i vratit ce ponos velikana ovog ummeta, kao sto su Ebu Bekr, Omer, Halid ibn Velid, Sa’ad ibn Ebi Vekkas , Salahiddin Ejjubija i drugi. Oni su naši preci i naši miljenici . Molimo Allaha we teala da nastavimo njihovim putem i da nas proživi zajedno sa njima.“ A Allah će sigurno pomoći one koji Njegovu vjeru pomažu - Allah je zaista Moćan i Silan . “

Objavi komentar

 
© 2014 Balkanski Emirat